Wat klanten zeggen

S.J. (Steven) Burgmeijer, Concerndirecteur, Parket-Generaal, Openbaar Ministerie;

“Pia heeft binnen het OM 2 projecten gerealiseerd: ‘Het eigen regiemodel’, een andere manier van omgaan met verzuim, meer gericht op preventie en eigenaarschap van zowel medewerker als leidinggevende. Naast dit beleid en een verzuimprotocol is ook de implementatie met de inzet van eigen ontwikkelde hulpmiddelen gerealiseerd. Ze heeft binnen de verschillende OM onderdelen in het land presentaties en workshops gegeven. Niet altijd even makkelijk gezien de kritische professionals die bij het OM werken. De ‘uniforme gesprekscyclus’ was het 2e project. Ook dit project betrof zowel beleid als implementatie.
Met name haar kwaliteit om verbinding te zoeken met de verschillende stakeholders om zo tot maximale afstemming te komen, heeft geholpen om de implementatie te realiseren. Er is een instrumentarium ontwikkeld waar het OM voorlopig mee uit de voeten kan.
Pia gaat altijd voor het resultaat en het liefst zo snel mogelijk. Haar enthousiasme hierbij kan soms wat overweldigend zijn. Haar ontwikkelpunt is om dit enthousiasme wat meer te doseren en te focussen.”

Rosé Fleury, The Human Network;

“Bontje ken ik als coach en daar is zij erg bekwaam in. Met goede vragen weet ze tot de kern van de coachingsvraag te komen. Bontje doet dat op een rustige en vertrouwensvolle manier. Ook de huiswerkopdrachten die je van haar krijgt helpen je enorm de slag naar de praktijk te maken. Bontje heeft mensenkennis en is daardoor in staat het beste uit iemand te halen. Ik heb goede ervaring met Bontje als coach, maar zie ook bij anderen die Bontje inzetten als hun coach enorme vooruitgang in hun werk.”

Cees Hoefnagels, Trimbos Instituut;

“Dat je me de eerste of tweede keer dat ik je zag al uitdaagde te kiezen voor wat ik echt wilde, i.p.v. op alles wat los of vast zat te solliciteren was erg belangrijk voor me.
Mieke, als je met jou praat, dan moet je goed opletten, want je krijgt je vraag soms zo kernachtig, compact beantwoord dat je er geen woord van mag missen, op psychologisch of zingevingsniveau (waar wil je uiteindelijk naar toe met je leven), op juridisch niveau en op functioneel niveau (bijv. als werknemer in een organisatie). Gelukkig had ik dat direct in ons eerste gesprek al door (anders had ik een hoop gemist). Je paart met groot gemak jouw grote kennis over alle posities in een organisatie aan rake associatieve suggesties. Je durft met groot gemak dingen te zeggen die onaardig overkomen. Dan heb je iets om over na te denken. Je hielp me soms een mailtje te schrijven waar ikzelf nooit opgekomen zou zijn omdat mijn neiging tot vriendelijkheid en angst voor mijn baas – zeker als het spannend is, mijn positie op het spel staat, en je de neiging hebt steevast de verantwoordelijkheid te nemen om de sfeer in de communicatie voldoende te houden – het standaard won van de legitimiteit van mijn eigen standpunt en positie. Tot jouw interventie.
Het werkloosheidsmonster is voorlopig verslagen. Mission completed. Ik heb een baan in een fijne goeie werkomgeving.”

Jorina Weenink, Biohorma;

“Bontje Pool heeft ons diverse keren ondersteunt bij de interne selectie en de doorontwikkeling van medewerkers voor leidinggevende functies. Wij hebben hierbij gekozen voor de TMA analyse vanuit het oogpunt dat talenten en motivatie van onze collega’s bepalend zijn in een succesvolle doorontwikkeling van hen.
Bontje heeft de uitkomsten van de TMA’s besproken met de collega’s. De collega’s waren zeer positief over haar aanpak; met de nodige humor, helder, deskundig en positief confronterend. De collega’s kregen advies over mogelijke vervolgstappen in hun loopbaan. Ook heeft Bontje het management meegenomen in haar bevindingen en advies gegeven. Wij zijn zeer positief over haar werkwijze die naast beschouwend en analyserend ook pragmatisch is.
Voor mij is Bontje in de trajecten ook een belangrijke sparringpartner geweest. Zij is altijd bereid nog wat extra uitleg te geven en wedervragen te stellen om zelf tot de antwoorden te komen. Naast de TMA specialist kreeg ik er een adviseur en coach bij. Drie voor de prijs van één, fantastisch toch?!”